Agenda
01-07 Jubileumreceptie
12-06 Special Olympics 2021
Overzicht >>
 

Wedstrijden deze week
Er zijn geen wedstrijden
deze week.
 
 
 
 
 
Geschiedenis

KV Refleks is de enige korfbalvereniging van Rijswijk. Refleks bestaat pas sinds 1995 en is voortgekomen uit de fusie tussen de verenigingen KVR (Korfbal Vereniging Rijswijk) en ODS (Ontwikkeling Door Sport). Met het samengaan van de twee, relatief kleine, verenigingen ontstond een bredere basis waar vanuit een goede opbouw binnen de vereniging tot de mogelijkheden ging behoren.

Middels het ambitieuze plan ‘Visie 2005’, speciaal ontwikkeld voor en door Refleks, werd zowel het individuele als het collectieve niveau binnen de algehele jeugdafdeling naar een hoger plan getild. De resultaten hiervan waren de afgelopen jaren grandioos te noemen waardoor diverse eerste jeugdteams inmiddels in de hoogste klassen vertoeven. Maar ook bij de lagere teams in iedere leeftijdscategorie is duidelijk een ontwikkeling zichtbaar waardoor de aansluiting met de eerste teams steeds kleiner wordt. Met het plan ‘Coaches voor coaches’ en de aandacht voor het ‘positief coachen’ wordt niet alleen aandacht besteed aan de ontwikkeling van jeugdspelers, maar wordt ook het niveau van de vele jeugdtrainers en coaches bekeken, beoordeeld en waar nodig verbeterd.

Behalve bij de jeugd zijn ook bij de senioren sinds de oprichting in 1995 bijzondere resultaten neergezet. Werd het eerste seizoen zowel door Refleks 1 alsmede Refleks A1 de finale bereikt van de Haagsche Courant Cup, een jaar later promoveerde Refleks 1 in een rechtstreeks duel met Futura 1 zowel in de zaal als op het veld naar de Overgangsklasse. Geschiedenis werd echter pas geschreven in 1999 na een zinderende driekamp met het Haagsche Achilles en LDODK uit Friesland. Refleks werd kampioen in de Overgangsklasse en voor het eerst in de clubhistorie werd er hoofdklasse-korfbal gespeeld in Rijswijk!!

Het hoofdklassejaar was een jaar om nooit te vergeten. Refleks redde het net niet, maar toch werden er diverse punten binnen gehaald tegen gerenommeerde tegenstanders. Na een aantal verdienstelijke jaren in de Overgangsklasse was 2005 een jaar om snel te vergeten. In het jaar dat de club haar 10-jarig bestaan vierde, degradeerde Refleks 1 zowel op het veld als in de zaal naar de eerste klasse. Door de introductie van de Korfballeague kwam de degradatie dubbel hard aan. Refleks zou Refleks niet zijn als ze zich niet snel zou herstellen. In 2006 behaalde Refleks 1 op overtuigende wijze het zaalkampioenschap van de eerste klasse en promoveerde naar de Overgangsklasse. In de twee daarop volgende zaalseizoenen verdedigde Refleks met succes haar ticket voor de Overgangsklasse, in de beslissingswedstrijden tegen Vlaardingen en Sporting Trigon. In 2009 redde Refleks het net niet en degradeerde weer terug naar de eerste klasse. Ook dit zaalseizoen komt Refleks uit in de eerste klasse. De avonturen van Refleks in de veldcompetitie kenden een omgekeerd verloop. Na 2006 werd Refleks verschillende keren tweede in de eerste klasse, tot afgelopen seizoen. Voor de zomer van 2010 promoveerde Refleks naar de Overgangsklasse op het veld.

In de tussentijd liet ook de Refleks-jeugd van zich horen. In 2009 behaalden de jeugdspelers van Refleks B1 het kampioenschap in de eerste klasse. Deze titel maakte de weg vrij voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor B-jeugd, dat dat jaar in Barendrecht werd gehouden. In 2010 bereikte de jeugd van Refleks A1 zelfs de Overgangsklasse, nadat Refleks A1 kampioen werd in de eerste klasse en op het NK voor A-jeugd in Best het laatste ticket voor de Overgangsklasse veroverde.

E-mailadres:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd
Wachtwoord vergeten?

BestUURtje
Log in om de keek op de
week te lezen.

Verjaardagen
7Amber Lager(21)
8Tess Franken(11)
10Joke van Lith(60)
11Fleur van Mansvelt(17)
11Xander Voogt(7)

Volg Refleks via facebook.com/kvrefleks Volg Refleks via twitter.com/kvrefleks