Agenda
22-03 Bingo
12-06 Special Olympics 2020
01-07 Jubileumreceptie
Overzicht >>
 

Wedstrijden deze week
Zaterdag 29-02
TijdWedstrijd
09:00 ONDO (G) E1 - Refleks E1
09:00 ONDO (G) F4 - Refleks F2
10:45 Avanti/Post Makelaardij E8 - Refleks E4
 
 
 
 
 
05-02-2020Wedstrijdverslag Selectie

D-Day in de Schilp!

Zaterdag 1 februri

Waar iedereen afgelopen weken al druk bezig was met de voorbereidingen van het jaarlijkse darttoernooi, mocht de selectie van Refleks eerst opdraven voor twee belangrijke wedstrijden. Afgelopen weekend stonden er weer twee thuiswedstrijden op het programma. De selectie van Refleks is tot dusver ongeslagen in eigen huis en als vandaag door beide ploegen werd gewonnen, betekende dit tweemaal de koppositie. De sporthal werd in enkele minuten omgetoverd en de eerste wedstrijd stond op het punt te beginnen. 

Refleks 2 – Valto 2:

Het tweede begon de wedstrijd als koploper tegen nummer 2 Valto. Bij de uitwedstrijd was dit een gelijk opgaande wedstrijd waar Refleks in de laatste minuut met de winst ervandoor ging. Het tweede begon goed en na drie aanvallen stond er een 2-0 op het scorebord. Het tweede aanval vak nam dit goede voorbeeld over en na enkele minuten stond Valto met 3-0 achter. Na wat oerkreten, geduw en getrek raakt de vechtmachine van Valto aan de praat. De gastploeg laat zien dat het ook gemakkelijk kan scoren en halverwege de wedstrijd gaat Valto met een kleine voorsprong de kleedkamer in. 

In de tweede helft gaan beide ploegen door met het in de eerste helft vertoonde spel. De duels zijn hard en zo nu en dan is er wat irritatie naar de goed fluitende scheidsrechter. De wedstrijd gaat gelijk op en het is stuivertje wisselen wie aan de goede kant van de score blijft. Zo’n tien minuten voor tijd hapert het even in de scores bij Refleks en Valto slaat direct toe. Op dat moment moet Refleks proberen aan te blijven haken. Met nog enkele spannende minuten is de tank leeg bij het tweede en gaat Valto er met de 2 punten vandoor. Ze nemen hierbij de koppositie over, maar Refleks blijft in de buurt en staat momenteel tweede met maar 1 punt achterstand. 

Refleks 1-Apollo 1:

Het publiek dat in grote getalen naar de Schilp was gekomen moest nog even geduld hebben nadat door de fanatieke supporters paarse confetti kanonnen waren afgeschoten. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 22-21 overwinning voor de ploeg uit Heerhugowaard. Refleks moest winnen om van die akelige tweede plek af te komen, om niet langer in die verschrikkelijke tweede klasse te hoeven spelen. De druk was hoog en dit was de eerste minuten goed te zien. Apollo schoot uit de startblokken en had de eerste helft een behoorlijk percentage. Refleks deed niet veel onder voor Apollo, maar bleef helaas achter de feiten aanlopen. Vlak voor rust deed Apollo het eerste nog even pijn door de thuisploeg met drie punten verschil de kleedkamer in te sturen.

De tweede helft was een totaal andere als de eerste 30 minuten. Refleks zag er ontspannen uit, speelde goede aanvallen met leuke combinaties. De achterstand werd binnen enkele minuten ongedaan gemaakt en Refleks vond dit nog niet genoeg. Er zat geen maat meer op de ploeg en onder aanvoering van de aanvoerder, die goed getraind had afgelopen week, werd de tegenstander van de mat gespeeld. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 27-21 stand en kon het feest gevierd worden. Het kampioenschap is nog niet binnen, maar de grootste stap naar de eerste klasse is wel gezet. 

De selectie bedankt het publiek: wij vonden het leuk dat er veel mensen kwamen kijken en hopen jullie bij de komende wedstrijden weer te zien. 

Bart Noordermeer

 


<< Terug
 
E-mailadres:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd
Wachtwoord vergeten?

BestUURtje
Log in om de keek op de
week te lezen.

Verjaardagen
2Charly Steijn(8)
3Desiree de Vreugd-Boersen(37)
5Julia Verheij(17)
5Ruud Romer(29)
6Arjan Maltha(41)

Volg Refleks via facebook.com/kvrefleks Volg Refleks via twitter.com/kvrefleks